9 % van de gecontroleerde bestuurders keek afgelopen weekend te diep in het glas

Op zaterdagavond 10 september en in de nacht van zaterdag op zondag vond een geplande verkeersactie plaats op het grondgebied van Politiezone Westkust. De controles gebeurden in De Panne, ter hoogte van de Veurnestraat, in Nieuwpoort aan de Kaai en in Koksijde, ter hoogte van de Koksijdesteenweg.

pz westkust

Er werden 77 bestuurders gecontroleerd. Vier bestuurders bliezen “alarm” (0,22 mg/l UAL - 0,35 mg/l UAL), van hen werd het rijbewijs voor drie uur ingehouden. Eén bestuurder weigerde een ademtest. Van deze bestuurder werd het rijbewijs 6 uren ingehouden.

Eén bestuurder blies “positief” (≥ 0,35 mg/l UAL) en bij een andere bestuurder werd drugs in het verkeer vastgesteld in combinatie met alcohol in het verkeer. Van deze twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en werd er een proces-verbaal opgemaakt.

Verder werden 2 processen-verbaal opgemaakt wegens niet-verzekering, eenmaal voor een bromfiets en eenmaal voor een wagen. Eveneens werd één onmiddellijke inning uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, 3 onmiddellijke inningen werden uitgeschreven wegens geen kentekenbewijs, verkeerde reproductie van het kentekenbewijs of beschadiging van de reproductie van het kentekenbewijs en er werd één onmiddellijke inning uitgeschreven voor het niet dragen van beschermende kledij als motorrijder. Tot slot werden er 14 processen-verbaal van waarschuwing opgemaakt voor verschillende verkeersinbreuken.

Labels