Tien gecontroleerde bestuurders keken afgelopen weekend te diep in het glas

Achter het stuur kunnen zowel kleine als grote hoeveelheden alcohol tot gevaarlijke situaties leiden. Politie Westkust controleert dan ook heel streng op het gebruik van alcohol achter het stuur. 

pz auto

Bij controles in Koksijde en Nieuwpoort namen we zaterdagavond 27/8 en de nacht van zaterdag 27/8 op zondag 28/8 83 ademtesten af. Negen bestuurders kregen een proces-verbaal en moesten hun rijbewijs voor minstens 6 uur inleveren, van drie van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zij zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Eén bestuurder blies “A” of “Alarm” (0,31 Mg/L UAL), zijn rijbewijs werd voor drie uur ingetrokken en hij kreeg een onmiddellijke inning. Uit deze controles van afgelopen weekend blijkt dus dat 12 % van de bestuurders onder invloed van alcohol achter het stuur zat. 

Verder gebeurden er 2 onmiddellijke inningen: 1 onmiddellijke inning voor het niet dragen van de gordel en 1 onmiddellijke inning voor het niet dragen van beschermende kledij op de motorfiets. We stelden ook 2 processen-verbaal op: 1 proces-verbaal voor het niet rechtsgeldig parkeren op een plaats voor mindervaliden en 1 proces-verbaal voor het niet naleven van voorwaarden bij het rijden met een voorlopig rijbewijs (sturen na 22 uur in het weekend). Tot slot stelden we verschillende processen-verbaal van waarschuwing op: 1 proces-verbaal van waarschuwing voor een trekhaak die niet was gekeurd, 3 processen-verbaal van waarschuwing voor het niet in orde zijn met de verzekering en 2 processen-verbaal voor het verlopen van de technische keuring. 

Labels