Opnieuw 4 personen zonder gordel tijdens verkeersactie op zaterdag 26 maart 2022

Op zaterdag 26 maart hielden wij een verkeersactie in de Kerkstraat (Koksijde), de Toekomstlaan (Oostduinkerke), de N34 (ter hoogte van het Kattesas, Nieuwpoort) en de Lindenlaan (De Panne).

seat belt

52 bestuurders legden een ademtest af. 1 persoon had te veel gedronken (0,31 milligram per liter uitgeademde alveolaire lucht). Zijn rijbewijs werd voor 3 uur ingehouden en er volgde een onmiddellijke inning van 188,06 euro.

Helaas droegen tijdens de controles opnieuw 4 personen geen veiligheidsgordel. De gordel halveert je risico om ernstig of dodelijk gewond te raken bij een ongeval. Als je geen gordel draagt, loop je een groot risico om bij een botsing uit de auto geslingerd te worden. In dat geval is er aanzienlijk minder kans dat je het ongeval overleeft.

De 4 personen kregen allemaal een onmiddellijke inning van 125,06 euro.

1 persoon hield zich niet aan het inhaalverbod in een fietsstraat met als gevolg een onmiddellijke inning van 67,09 euro.

Verder stelden we nog 3 processen-verbaal van waarschuwing op. 1 voor een niet gekeurde trekhaak, 1 voor een vervallen keuring en 1 voor het niet in orde zijn met de verzekering.

Vervolgens stelden we nog 1 proces-verbaal op voor de technische eisen en het inschrijvingsbewijs. Tot slot volgde ook nog een administratieve inning van 400 euro wegens rondrijden zonder vergunning voor uitzonderlijk vervoer.

De actie werd vroegtijdig stopgezet om het verkeer in goede banen te leiden tijdens de zware brand in de Veurnestraat De Panne.

Labels