Duo internationaal actieve campingdieven geklist dankzij alert slachtoffer, campingverantwoordelijke, PZ Gent, PZ Westkust en parket

In de nacht van zaterdag op zondag 27/06 gebeurde een diefstal uit een tent op een camping te De Panne waarin 3 jonge mannen (2, 19-jarigen en 1, 20-jarige) uit Erquelinnes en Binche lagen te slapen.

smile

De daders stalen een rugzak met daarin 2 identiteitskaarten, 2 gsm’s, elektronica en een autosleutel.

Het voertuig waartoe de autosleutel behoorde werd doorzocht en daaruit werd een andere rugzak gestolen.

In juni gebeurde een soortgelijke diefstal op een camping in Parijs. De daders stalen toen van een Duitser o.a. een Apple tracker. Het Duitse slachtoffer kreeg een melding dat de Apple Tracker op 27/06 omstreeks 1 uur ’s nachts gesignaleerd was op een camping te De Panne. Hij lichtte van zodra hij dit zag onmiddellijk de verantwoordelijke van de camping te De Panne in, die ons op zijn beurt verwittigde.

Na contact tussen PZ Westkust en de het Duitse slachtoffer bleek de Apple Tracker intussen actief in een hotel te Gent.

Onze mensen aarzelden geen seconde en namen onmiddellijk verder contact met de Gentse collega’s.

Gisteren 27/06 konden we de 2 Slovaakse verdachten (een 43-jarige en een 49-jarige man) arresteren te Gent. Dit alles dankzij de goede samenwerking met PZ Gent, de alerte Duitse man, de campingverantwoordelijke en het parket.

Het duo komt nog in aanmerking voor andere feiten op campings waaronder een diefstal eind mei op een camping te Nieuwpoort en uiteraard ook de diefstal in juni op een camping te Parijs.

Mooi werk!

Labels