PZ Westkust verwelkomt puppy Marco

Onze actieve drughond, de 4-jarige Mechelse herder Miss, krijgt er een collega bij. Ze maakte ondertussen uitgebreid kennis met nieuwe rekruut Marco die sinds deze week “in dienst” is.

Marco 13

Puppy  Marco is de zoon van Mechelse herder Thor en Duitse herder Tinka. Hij zag het levenslicht op 8 maart 2021 en is nu een 7-tal weken oud.

Het reutje zal na zijn volledige opleiding ingezet worden als dual purpose hond. Zo’n hond heeft een gecombineerde taak en fungeert als patrouille – en actieve drughond.

Naast patrouilleren, zal hij dus in staat zijn om verdovende middelen te zoeken in gebouwen, voertuigen, velden, …

Puppy Marco treedt in de voetsporen van vader Thor. Hij is immers zelf actief als dual purpose hond bij de Gentse politie. Thor behaalde in 2018 zijn brevet van patrouillehond en in 2020 van actieve drughond.

Bedoeling is dat Marco binnen een 2-tal jaar volledig operationeel is. Hij mag nu al starten met een vooropleiding om te trainen op gehoorzaamheid, gewenning en socialisatie.

Van zodra Marco 1 jaar is, staan hem grote uitdagingen te wachten. Dan start zijn echte opleiding. De opleiding van een dual purpose hond neemt ongeveer 800 uur in beslag.

Marco zal samen met zijn baasje inspecteur Nyffels tijdens zijn opleiding regelmatig trainen met de andere honden en hondengeleiders binnen de WVL4 hondenbrigade. WVL4 (West-Vlaanderen 4) is een verregaand samenwerkingsakkoord van mensen en middelen tussen PZ Westkust, PZ Polder, PZ RIHO en PZ Vlas. Deze week trainde hij voor het eerst mee!

Alle 7 honden en hondengeleiders binnen de WVL4 zijn actief op het volledige grondgebied van de 4 politiezones.  Daarnaast neemt hij ook deel aan andere opleidingsmomenten met lokale en federale politie. 

Zijn baasje inspecteur Nyffels is alvast uitermate gemotiveerd om van zijn viervoeter een top politiehond te maken. Dat hij een groot hart voor dieren heeft, is geen geheim binnen PZ Westkust. Naast Baco en Ludo is Marco reeds de 3de hond die hij en zijn partner in huis nemen. Inspecteur Nyffels kent onze zone ondertussen door een door. Hij is hier immers al actief sinds januari 2016. Een grote meerwaarde!

We wensen puppy Marco en inspecteur Nyffels een boeiende opleidingsperiode toe!

Labels