PZ Westkust vat winkeldieven en verijdelt een winkeldiefstal

Tijdens een patrouille op dinsdag 27 september in de vroege vooravond merkte Politiezone Westkust een verdacht voertuig op dat mogelijks betrokken was bij meerdere winkeldiefstallen in West- en Oost-Vlaanderen.

duim

Het voertuig was ook deze maal geparkeerd aan een grootwarenhuis. Bij het naderen van het voertuig werden de inzittenden herkend als verdachten van de eerdere winkeldiefstallen. Onze ploeg was meteen gealarmeerd en doorzocht onmiddellijk het voertuig, met resultaat! Onder een deken achter de bestuurderszetel vond ons politieteam tal van flessen sterke drank. Ook in de kofferruimte werden er flessen sterke drank aangetroffen. Naast de flessen drank vonden we ook verschillende voedingswaren. Eén van de verdachten had een grote som geld bij zich.

De verdachten werden door ons politieteam gearresteerd en overgebracht naar het centraal politiehuis voor verhoor. Na voorleiding voor de onderzoeksrechter werd beslist om hen verder aan te houden.

Het is duidelijk dat de verdachten – die professionals blijken te zijn – op de uitkijk stonden om ook op het grondgebied van onze politiezone toe te slaan. Dit was buiten ons politieteam gerekend dat de poging tot diefstal heeft verijdeld!

Labels