Politie Westkust treft achtergelaten teckel en koningspython aan in verlaten appartement

Op 25 mei werd onze ploeg ingelicht van het feit dat een inwoner zijn appartement definitief verlaten had. De jongeman nam zijn eigen hond mee maar liet een andere hond en een koningspython achter in de woning.

teckel

De dieren zouden van een vriend van de inwoner zou zijn. Die vriend zou de dieren een tijd geleden hebben achtergelaten in de woning. Niemand kent echter de naam van die eigenaar of weet waar hij is.

Onze ploeg deed nazicht in het appartement om de toestand van beide dieren na te gaan. De slang bevond zich in een soort terrarium en beschikte in elk geval over proper water. De hond, een blinde teckel, had het minder getroffen. Het dier reageerde angstig, maar was niet agressief. De teckel werd meegenomen naar het centraal politiehuis waar hij vers water kreeg. Het was onmiddellijk duidelijk dat de hond stevige dorst had.

De teckel werd overgebracht naar Ganzeweide. Ook voor de slang werd een oplossing gevonden.

Wraakroepend is het feit dat de jongeman de dieren zomaar achterliet zonder daarvan iemand in te lichten. Een proces-verbaal voor dierenverwaarlozing werd opgesteld.

Labels