Politie Westkust houdt extra patrouilles

Politiezone Westkust kreeg afgelopen dagen verschillende meldingen van inbraken in voertuigen en in woningen op het grondgebied van onze politiezone. De komende weken zullen de politiepatrouilles extra patrouilleren, vooral bij valavond.

Ook sociale controle blijft belangrijk! Zie je iets verdachts, aarzel dan niet en bel de politie op, lokaal via 058/53.30.00 of via het noodnummer 112.

dief

Gisteren werden alweer enkele inbraken gepleegd op het grondgebied van onze politiezone.

Een eerste inbraak deed zich voor in de Markiezinweg te Koksijde. Onbekende daders sloegen het glas in van het raam van het toilet met een onbekend voorwerp. Eénmaal in de woning, werden alle kasten in de woning doorzocht. Uiteindelijk werden verschillende juwelen gestolen uit een kast van de badkamer. Deze inbraak moet gebeurd zijn tijdens de afwezigheid van de eigenaars tussen 08u30 en 19u20.

Bij een tweede inbraak werd opnieuw een venster met een onbekend voorwerp ingeslagen. Dit gebeurde ook tijdens de afwezigheid van de inwoners tussen 16u20 en 18u15. Dit keer werd het raam van de wasruimte ingeslagen. De verdachten zijn uiteindelijk de woning niet binnengeraakt. Waarschijnlijk werden ze afgeschrikt door de hond. Het gras onder een, vermoedelijk door de daders verplaatst, zitbankje om over de muur te klimmen werd immers duidelijk omgewoeld door de hond.

Zie je iets verdachts, aarzel dan niet en bel de politie op, lokaal via 058/53.30.00 of via het noodnummer 112.

Labels