OVNI-Nord "Objets Volés Non Identifiés"

Wistje dat..

Er een Franse website bestaat met gestolen goederen waarvan de identiteit van de slachtoffers nog niet werd achterhaald?

Voorbeeld gevonden voorwerp

Het Noordelijke departement van de Franse gendarmerie en het Centrum voor Politie- en Douanesamenwerking van Doornik (CCPD) sloegen reeds in 2017 de handen in elkaar met het OVNINORD-Project. Een website met niet-geïdentificeerde gestolen voorwerpen van het noordelijke departement van Frankrijk en Zuid-België. OVNI staat voor "Objets Volés Non Identifiés".

Franse en Belgische politie vinden vaak gestolen of verloren voorwerpen zonder dat zij de identiteit van de eigenaars te kunnen achterhalen. Het platform van OVNINORD stelt foto’s en korte beschrijvingen van deze objecten beschikbaar aan het publiek zodat slachtoffers ze kunnen identificeren.

Indien je slachtoffer bent geweest van een diefstal kan het nuttig zijn om de website regelmatig te bezoeken om na te gaan of er voorwerpen die van jou gestolen zijn, werden ontdekt. De website wordt regelmatig aangevuld en de nieuwste items bevinden zich steeds bovenaan in de lijst.

Het is ook mogelijk om bepaalde zoekopdrachten uit te voeren op beschrijving, (sub)categorie en kleur:

Categorie ovninord

Preventief kan het handig zijn om waardevolle voorwerpen en in het bijzonder juwelen, schilderijen en kunstwerken te fotograferen en bij aankoop het serienummer van apparaten goed bij te houden. Zo heb je in geval van diefstal steeds bewijs en voldoende info om aan de onderzoekers te overhandigen.

Kon je op de website gestolen goederen van jezelf terugvinden? Neem dan contact op met de lokale politie van je woonplaats voor aangifte. Had je al aangifte gedaan? Neem dan contact op met de lokale politie waar je aangifte deed.

Bekijk hier de website: http://ovninord.free.fr/

Labels