Opnieuw 4 personen zonder gordel aangetroffen tijdens verkeersacties van afgelopen weekend

Verkeersveiligheid is 1 van onze stokpaardjes. Ook afgelopen weekend zetten we hier op in. Er vonden 2 geplande verkeersacties plaats in de volledige zone Westkust.

gordeldracht

Op zaterdag 15 mei en zondag 16 mei controleerden we op de N34 (Kaai Nieuwpoort), de N34 (Kustweg Nieuwpoort), de N34 (De Panne) en de N396 (rondpunt Ten Bogaerdelaan Koksijde), de Kerkstraat (De Panne), De Toekomstlaan (Koksijde) en de Pelikaanstraat (Nieuwpoort).

Helaas droegen opnieuw 4 personen geen gordel. Zij kregen allen een onmiddellijke inning van 116 euro. We benadrukken nogmaals dat het dragen van je gordel je risico op ernstige of dodelijke letsels met de helft vermindert.

Daarnaast waren 7 bestuurders niet in orde met hun inschrijvingsbewijs. Ook zij kregen een onmiddellijke inning van 116 euro.

We betrapten 8 foutparkeerders, 4 bestuurders die niet in orde waren met de technische eisen van hun voertuig en nog 10 bestuurders die niet in orde waren met hun verzekering.

1 bestuurder had vervolgens geen rijbewijs.

We sluiten graag af met een positieve noot! Alle 154 gecontroleerde bestuurders bliezen immers “safe”. 1 bestuurder diende een speekseltest af te leggen, maar ook deze bleek ok.

Naast deze verkeersacties, wordt ook nog ‘at random’ gecontroleerd. Zo hield onze interventieploeg zaterdagavond 15/05 een bestuurder staande die wel positief blies. Zijn resultaat bedroeg 0,76 mg/l UAL. De 50-jarige bestuurder moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen.

Labels