Jaarverslag 2022

We stellen je met veel plezier ons jaarverslag van 2022 voor.

jaarverslag

2022 leidde het post-covidtijdperk in waar thuiswerk geen verplichting meer was, waar we opnieuw (onbeperkt) tijd konden doorbrengen met vrienden en familie en waarbij in het straatbeeld maar ook op de werkvloer de mondmaskers stilaan verdwenen.

Ook in 2022 stond ons volledige korps paraat om ieders veiligheid zoveel als mogelijk te garanderen en dat is te merken aan de cijfers die we in dit jaarverslag  toelichten. Ons politieteam stond opnieuw garant voor talloze mooie operationele acties in alle geledingen van onze politieorganisatie en op alle vlakken.

We danken graag elke medewerker voor zijn of haar betrokkenheid, het geleverde werk, het professionalisme en de mooie resultaten. Elke medewerker – in om het even welke functie – is belangrijk voor de optimale werking van onze politiezone.

Politiezone Westkust is een moderne organisatie die de nodige investeringen doet om de werking te optimaliseren.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich goed voelen op het werk. Een groep vrijwilligers richtte het FIT-team op. Zij zorgen mee voor het fysieke welzijn van onze medewerkers door fruit op het werk te voorzien, sportnamiddagen te organiseren en via kleine tips en tricks de medewerkers op weg te helpen naar een gezondere levensstijl.

Omdat ook het geestelijk welzijn van onze medewerkers belangrijk is, werden twee werkgroepen opgericht, met name een werkgroep om de betrokkenheid van de medewerkers te verhogen en een werkgroep om de interne communicatie meer en beter vorm te geven.

We blijven intensief samenwerken in de netwerkorganisatie ANTW4WVL waar PZ Westkust, PZ Polder, PZ RIHO, PZ Vlas en PZ Antwerpen een wisselwerking organiseren van mensen en middelen.

We waren opnieuw op tal van evenementen aanwezig en organiseerden een tweede versie van K9-Day, deze maal met een internationale toets door de deelname van een Frans en Nederlands hondenteam.

We voedden onze socialemediakanalen op regelmatige basis om de burger op een open en transparante wijze te informeren over controles, geslaagde operaties en preventieve acties. Onze volgers op socialemediakanalen blijven stijgen. Vanaf 2022 vind je ons ook terug op Instagram en LinkedIn.

We kijken met een tevreden gevoel terug op 2022.

Veel leesplezier!

Labels