Franse fietsendief wordt uitgeleverd aan Belgische autoriteiten.

Vandaag werd een Franse onderdaan uitgeleverd aan de Belgische autoriteiten.

duim

In De Panne en Koksijde werden afgelopen zomer verschillende fietsen gestolen. De daders viseerden duurdere mountainbikes en elektrische fietsen. Na grondig en uitgebreid speurwerk kwam PZ Westkust de daders op het spoor. Uit onderzoek blijkt dat de diefstallen aangestuurd werden door een 22-jarige Fransman verblijvende in de regio van Duinkerke.

De eigenlijke diefstal van de fiets gebeurde door kompanen, veelal minderjarigen, van deze uitgeleverde hoofdverdachte. De jonge dieven werden door de verdachte naar België gebracht. Eenmaal aangekomen in De Panne en Koksijde stalen zij de fietsen en fietsten zij met de gestolen goederen de grens over naar Frankrijk. Eens op Franse bodem nam de hoofdverdachte de gestolen buit over en betaalde hij zijn handlangers een klein geldbedrag in ruil voor hun bijdrage aan de diefstallen.

Op dit moment is het onderzoek nog volop aan de gang. Toch kunnen reeds een veertiental fietsdiefstallen op het grondgebied van politiezone Westkust aan deze modus operandi worden gelinkt.

Het Parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek en vroeg om de uitlevering van de 22-jarige Fransman. Hij werd op 26 augustus 2022 gearresteerd te Duinkerke. Vandaag, donderdag 8 september 2022, werd de man uitgeleverd aan de Belgische autoriteiten. De man zal in de loop van de dag door PZ Westkust worden verhoord over de ten laste gelegde feiten.  De onderzoeksrechter zal later beslissen over een eventuele aanhouding.

Labels