Eerste gratis infodag voor eigenaars van caravans/mobilhomes in PZ Westkust was een groot succes

Vandaag, zaterdag 30 april 2022, vond onze allereerste gratis infodag voor eigenaars van caravans/mobilhomes plaats aan ons centraal politiehuis in Koksijde.

camper

De ingeschrevenen kregen er een volledige check-up van hun caravan of mobilhome.

Bovendien konden ze hun voertuig laten wegen op de mobiele weegbrug van PZ Antwerpen. Meteen een mooi voorbeeld van onze samenwerking ANTW4WVL die het levenslicht zag eind december vorig jaar.

Veel mensen schrokken over hoe snel hun caravan of camper overladen was. Nochtans heel handig om op voorhand te weten want de boetes hiervoor starten meteen al aan het fikse bedrag van 400 euro.

Naast de steun van onze Antwerpse collega’s, konden we ook rekenen op steun van de Compagnie de gendarmerie de Dunkerque. Veel camper – en campingliefhebbers reizen immers door Frankrijk waardoor het zeker nuttig is om ook de Franse verkeersregels tot in detail te kennen.

Om het plaatje compleet te maken tekende ook de dienst veiligheid en preventie van gemeente Koksijde present met tal van tips om een caravan of camper optimaal te beveiligen.

Dat iedereen graag van een zorgeloze reis of uitstap geniet, staat als een paal boven water! Een preventieve controle van je mobilhome/caravan kan heel wat problemen voorkomen. Na deze infodag is nog maar eens bewezen dat heel wat eigenaars in het ongewisse blijven omtrent de wetgeving. Gelukkig konden we hier met deze infodag verandering in brengen.

We blikken terug op alleen maar positieve reacties. Zeker voor herhaling vatbaar!

Labels