21 bestuurders leveren rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen in tijdens BOB-zomercampagne 2023

De BOB-zomercampagne liep van 2 juni tot 28 augustus. In totaal had 5% van de gecontroleerde bestuurders op het grondgebied van Politiezone Westkust te veel alcohol gedronken.

bob

Ons politieteam controleerde 1.073 bestuurders. 22 bestuurders bliezen alarm, 32 andere bestuurders bliezen positief. Van 21 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De cijfers zijn een resultaat van gerichte alcoholcontroles door PZ Westkust maar ook van controles tijdens een ongeval of van routinecontroles.

In 2021 blies 8,4 % van de door PZ Westkust gecontroleerde bestuurders positief. In 2022 daalde dit percentage tot 8,2 %. Dit jaar blies 5 % van de gecontroleerde bestuurders alarm of positief. Dit percentage kan een vertekend beeld geven nu ons politieteam dankzij de alco-sensors bijna dubbel zoveel bestuurders kon controleren.

Politiezone Westkust blijft streng controleren op het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur en dit zowel bij gerichte controleacties als bij spontane controles. 

Labels