157 snelheidsovertreders en 162 gecontroleerde voertuigen tijdens flits- en verkeersacties op dinsdag 28 september

De dienst Verkeer van PZ Westkust zit nooit stil en doet geregeld acties – zo waren er gisteren opnieuw snelheidscontroles en nam de dienst eveneens deel aan de nationale actie ladingzekering i.s.m. de Federale Politie in Jabbeke.

 

LZ Jabbeke

Snelheidscontroles in PZ Westkust

Dinsdagnamiddag kwam de mobiele flitswagen langs voor onaangekondigde controles en trok in totaal 223 kiekjes van hardrijders.

De controles gebeurden op 3 verschillende plaatsen in de zone Westkust. De maximumsnelheid bedroeg overal 50 km/h.

  • Brugse Vaart, Nieuwpoort: 84 overtreders
  • Leopold II laan, Oostduinkerke: 26 overtreders
  • Koksijdeweg, Koksijde: 113 overtreders

Wie trouwens niet op de foto wil let best extra goed op z’n snelheid op 4, 12, 20 en 27 oktober.

Ladingactie Jabbeke

Dinsdag heeft de Federale Politie een landelijke controle-actie gehouden van het vrachtverkeer waarbij de focus lag op de ladingzekering. Diverse lokale verkeersdiensten waaronder de verkeersdienst van PZ Westkust namen deel maar ook controleurs van de Vlaamse Belastingdienst  tekenden present.

Er werden 162 voertuigen gecontroleerd waaronder 99 Belgische en 63 buitenlandse. Maar liefst 49 voertuigen - een derde van de gecontroleerde voertuigen -  hadden een te grote of gevaarlijk gebrek waardoor zij ter plaatse werden geïmmobiliseerd.

 

In totaal werden 111 onmiddellijke inningen uitgeschreven: 4 administratieve inningen, 24 processen verbaal en 16 processen verbaal van waarschuwing.

84 van de 162 voertuigen waren in overtreding met ladingzekering. Maar ook 47 van de 162 voertuigen hadden ook andere overtredingen (bv: tachograaf, cmr, etc..)

LZ Jabbeke 2

Labels