1 op 10 onder invloed van alcohol tijdens alcoholactie afgelopen weekend

Alcohol is 1 van de grootste ‘killers’ in het verkeer. In België speelt alcohol een rol in 1 op 4 dodelijke ongevallen. Bijna 4 op 10 bestuurders die bij een verkeersongeval ernstig gewond raakt, reed onder invloed van alcohol. Vandaar controleren we hier zeer streng op in PZ Westkust.

clipart politie

Zaterdagavond 19/03 en in de nacht van zaterdag 19/03 op zondag 20/03 namen we 51 ademtesten af. De controles gebeurden op de Koninklijke Baan (Koksijde) en de Robert Vandammestraat (Koksijde). Daarna volgden mobiele controles.

1 bestuurder blies “A” of “Alarm” (0.25 Mg/L UAL), zijn rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken en hij kreeg een onmiddellijke inning.

3 bestuurders bliezen “P” of “Positief”, zij moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren en kregen een proces-verbaal. Het ging om 0.37 Mg/L UAL, 0.43 Mg/L UAL en 0.47 Mg/L UAL.

Bij 1 bestuurder ging het om maar liefst 1,11 Mg/L UAL. Hij reed zwaar onder invloed en had bovendien al een levenslang rijverbod. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd en hij kreeg uiteraard een proces-verbaal.

Uit onze controles van afgelopen weekend blijkt dus dat 10 % onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

Verder stelden we nog 3 processen-verbaal van waarschuwing op voor het niet op zak hebben van een geldig rijbewijs, 2 voor het niet in orde zijn met de verzekering en 2 voor het niet in orde zijn met het keuringsbewijs.

We stelden 1 proces-verbaal op voor het rondrijden met een ongeldig rijbewijs (Pakistaans rijbewijs) en 1 proces-verbaal voor het niet gebruiken van de richtingsaanwijzers.

Tot slot volgde nog 1 GAS-pv voor parkeren waar dat niet mocht.

Labels