Fijn en veilig schoolbegin

Op 2 september zijn de kinderen/adolescenten/ouders/grootouders/leerkrachten/... aan de eerste schooldag toe. De politiezone Bredene/De Haan wenst iedereen een fijne, maar vooral veilige start van het nieuwe schooljaar.

De politie houdt de eerste schooldagen een extra oogje in het zeil in de schoolomgevingen in De Haan en Bredene met het oog op de veiligheid van de allerkleinsten en de zwakke weggebruikers.

Nog enkele tips:

  • Vertrek ruim op tijd. Door te laat te vertreken neemt men mogelijks risico's waarmee men zichzelf in gevaar kan brengen.
  • Zorg dat je goed zichtbaar bent in het verkeer, ongeacht de weersomstandigheden. Een fluorescerend hesje is een eenvoudige, maar effectieve investering.
  • Een fietshelm is niet verplicht, maar beschermt wel de kwetsbare kinderhersenen bij een ongeval. Kies voor de kinderen een exemplaar met CE-keurmerk EN-1080 en zorg ervoor dat deze goed past. Een opvallende kleur maakt de helm van ver zichtbaar.
  • Let goed op in het verkeer. Laat je niet afleiden. Steek de smartphone ver weg en laat oortjes met muziek achterwege. Hoewel dat laatste niet verboden is, blijkt uit onderzoek dat je een verhoogde kans hebt op een ongeval wanneer je als fietser of als voetganger/jogger het verkeer rond je niet hoort.
  • Wees extra voorzichting in de schoolomgevingen.

Labels