Internationaal Vuurwerkfestival 2024

16.08.2024 - 24.08.2024

Ben je klaar voor vijf dagen vuurwerkspektakel in Knokke-Heist? Het internationaal vuurwerkfestival start op vrijdag 16 augustus 2024 om 22.00 uur op het strand ter hoogte van de Meerlaan. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het event vlot te laten verlopen.

Verkeersmaatregelen

Elke vuurwerkavond (16, 18, 20, 22 en 24 augustus 2024) is er vanaf 20.30 uur een verkeersvrije zone van kracht. De zone wordt al vanaf 15.00 uur parkeervrij gemaakt. In de volgende  straten geldt een parkeerverbod; de Zeedijk-Albertstrand (tussen de Zeerobbenlaan en Canadasquare) en de Meerlaan (tussen de Elizabetlaan en Zeedijk-Albertstrand). In de  Elizabetlaan, op de noordelijke rijbaan vanaf huisnummer 185 tot aan de Meerlaan, is er een parkeerverbod voorzien en wordt een zone voor hulpdiensten voorzien in het geval zich een incident voordoet. Het verkeer in de  Jozef Nellenslaan (tussen de Zeerobbenlaan en de Sterrenlaan) wordt enkel toegelaten voor bewoners en garagehouders die dit kunnen aantonen.  

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte in de omgeving van het vuurwerkfestival vermijden? Kom tijdig en maak gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet. Geniet na het vuurwerk nog even na op een van de vele terrassen op de dijk of in het centrum. Zo vermijd je de files bij het wegrijden. 

Veiligheidsmaatregelen

Om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen is er rond de vuurwerksite op het strand een veiligheidsperimeter voorzien. De omvang van deze zone hangt af van de weersomstandigheden. Gelieve de perimeter steeds te respecteren en volg de richtlijnen van de organisatie en politie strikt op. 

Straten

  • Grondgebied van Politie Damme/Knokke-Heist