Parket en politiediensten waarschuwen voor online beleggingsfraude

Beleggingsfraude is geen nieuw fenomeen, maar komt steeds vaker voor. Samen met FGP Oost-Vlaanderen willen we de burger waarschuwen voor belegginsfraude. 

Als we alle aangiftes in het parket Oost-Vlaanderen (team ECOFIN) sinds het begin van 2024 optellen, komen we al aan een nadeel van minstens 2.662.678 euro. Deze zorgwekkende cijfers blijven dagelijks toenemen.

Belegging

Via dit persbericht van het Openbaar Ministerie krijg je meer info over hoe beleggingsfraude in zijn werk gaat, wat je kan doen als je slachtoffer bent en krijg je ook enkele tips om beleggingsfraude te voorkomen. 

Recent bundelde de FSMA de krachten met andere autoriteiten die actief zijn in de strijd tegen onlinebeleggingsfraude. Samen maakten zij een reportage om het grote publiek te sensibiliseren en te helpen niet in de valstrikken te trappen die fraudeurs spannen. Die reportage is een gezamenlijk initiatief van de Belgische beroepsvereniging van de banksector Febelfin, de Federale Gerechtelijke Politie, Safe On Web en de FSMA. Ze is deels opgenomen in ons Wikifin Lab. De Belgische banken die lid zijn van Febelfin, verspreiden de reportage nu onder hun klanten via hun websites, online-applicaties en sociale netwerken.

De teaser naar de preventiereportage vind je via deze link

Labels