Weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur 24-25/6

Afgelopen weekend ging voor de 16e keer het 'Weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur' door. Ook onze politiezone nam hieraan deel. Tijdens de nacht van vrijdag 23 juni op zaterdag 24 juni controleerden onze verkeersploegen op drie verschillende locaties in Aalst. 

Alcoholcontrole blazen

In totaal werden 198 bestuurders een samplingtest opgelegd. Bij 15 bestuurders werd alcohol gedetecteerd. Deze werden naar het dispositief afgeleid voor een verdere controle.

  • Twee bestuurders waren in orde, zij bleven onder de toegelaten limiet en mochten verderrijden. 
  • Vier chauffeurs kregen als testresultaat de lichte intoxicatie (Alarmfase). Het rijbewijs werd voor de duur van drie uur ingehouden en de boete betreft 179 euro.
  • Zes personen legden een positieve ademtest af binnen met een stuurverbod van 6 uur en een boete tussen 420 en 1260 euro tot gevolg.
  • Eén bestuurder was zwaar geïntoxiceerd. Hij zat ook achter het stuur terwijl er al een straf tegen hem was uitgesproken en zijn voertuig was niet gekeurd. Het voertuig werd geklemd, de bestuurder zal zich moeten verantwoorden bij de politierechtbank.
  • Een jonge bestuurder (slechts 1 jaar in het bezit van het rijbewijs) legde een positieve ademanalyse en een positieve speekseltest inzake drugs in het verkeer af. Deze persoon zal zowel het theoretisch en praktisch examen opnieuw moeten afleggen. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
  • Het rijbewijs van nog één andere bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken wegens zware intoxicatie.

Dit betekent dat 6,6% van de gecontroleerde bestuurders positief testte inzake alcohol. 

Labels