Verkeersactie - 09/07/2022

Zaterdag de collega's van de verkeersdienst aan het werk gezien? 

Op 09/07/2022 tussen 10 en 18 uur heeft de Politie Aalst een verkeersactie georganiseerd. Naast een vast dispositief op de Boudewijnlaan, werden ook drie ploegen ingezet om in het stadscentrum en op de ring te patrouilleren.

Tijdens de actie werden uiteenlopende verkeersregels gecontroleerd, en indien nodig, gehandhaafd en uitvoerig gesensibiliseerd om de vijf killers in het verkeer aan te pakken.

Politie Aalst

De actie leidde tot volgende resultaten:

Drie gasboetes werden uitgeschreven voor parkeerovertredingen. Er werden vier onmiddellijke inningen opgelegd voor het negeren van een verboden richting in het raam van het circulatieplan en vier boetes uitgeschreven voor het negeren van de verplichting rechts af te slaan van de Beekveldstraat op de Capucienenlaan.

Twee autobestuurders droegen geen veiligheidsgordel, elf bestuurders maakten gebruik van de GSM tijdens het sturen en de veiligheidskledij van drie motorrijders was niet in orde.

Verder werd een proces-verbaal opgesteld voor een ‘getuned’ voertuig. Het voertuig werd in beslag genomen wegens de niet-naleving van de technische eisen van een voertuig (bandenmaat en hoogte chassis). Daarnaast was er een bestuurder die, ondanks een verval van recht tot sturen, toch aan het rijden was zonder rijbewijs.

Er werden ook verschillende stepgebruikers gesensibiliseerd inzake de hiervoor vereiste minimumleeftijd en het verbod op meerijden van passagiers. De nieuwe regels die sinds 1 juli 2022 in voege zijn getreden, kon je hier alvast lezen. 

Tenslotte werden ook 35 alcoholtests afgenomen, waarbij geen enkele bestuurder de limiet had overschreden.

Labels