Politie Aalst zet verder in op veilig en verantwoord internetgebruik

In december vorig jaar organiseerden we Cyberboost-opleiding voor onze personeelsleden. Niet enkel voor het politionele luik, maar ook voor het dagelijkse leven. Onder andere Child Focus gaf een uiteenzetting over veilig en verantwoord internetgebruik. We zijn allemaal bezorgd over de online veiligheid van de (klein)kinderen in ons leven. We bouwen nu verder op die opleiding door het Jungle Web-spel onder de aandacht van onze personeelsleden te brengen. 

Child Focus en korpschef

De opleiding in december was de start van ons sensibiliserings- en opleidingstraject rond online criminaliteit. Child Focus is een van de partners waarmee we blijven we inzetten op online veiligheid. Onze medewerkers konden afgelopen vrijdag daarom gratis een Jungle Web-spel mee naar huis nemen om binnen hun gezin of vriendenkring verder te bouwen op de opleiding die ze in december kregen.

Jungle Web is een educatief spel rond veilig en verantwoord internetgebruik bij kinderen, jongeren én volwassenen. Het is een goede manier om de dialoog aan te gaan rond online activiteiten en daarbij nog iets te leren.

De strijd tegen internetcriminaliteit is een verhaal van vele factoren. Als politie vinden we het niet enkel belangrijk om in te zetten op de opsporing van criminelen, maar ook op preventie. Jungle Web kan een hulpmiddel zijn om met kinderen vanaf 9 jaar in dialoog te gaan over het internet en de gevaren ervan. 

Wil jij je ook wapenen tegen online criminaliteit? Neem dan zeker een kijkje op onze website. Daar vind je twee folders die je hierbij kunnen helpen.

Wil jij samen met je kinderen in dialoog gaan over hun online activiteiten? Je kan het Jungle Web-spel gratis aanvragen (excl. verzendingskosten) via de website van Child Focus.

Labels