Politie Aalst ontvangt taalproject Taalbubbels

Donderdag 12 augustus organiseerde Politie Aalst een bezoek voor het project Taalbubbels. Het taalproject geeft anderstalige leerlingen uit Aalsterse scholen, die tijdens de grote vakantie weinig of geen Nederlands kunnen oefenen, de kans om te oefenen door middel van leuke activiteiten en uitstappen.

Taalbubbels_1

De politie organiseerde enkele demonstraties zodat de kinderen konden kennis maken met enkele disciplines van het politiewerk. Ze konden een kijkje nemen in de schietstand waar ze uitleg kregen over de verschillende soorten wapens en schietoefeningen. Daarnaast kregen ze een demonstratie van de hondenbrigade. Ze konden van dichtbij volgen hoe een hond een verdachte overmeestert. Bij de verkeersdienst mochten ze plaatsnemen op de politiemoto en eens testen hoe een alcoholcontrole verloopt. Tot slot mochten ze ook het cellencomplex even bezoeken. 

Op deze manier kunnen de kinderen hun Nederlands oefenen en leren ze ook de werking van de politie kennen. Na afloop kregen de kinderen een drankje en een leuk gadget mee naar huis. 

Meer info over Taalbubbels vind je hier: https://www.aalst.be/infofiche/inburgering-taalbubbels

Labels