Fietsdiefstal voorkomen

Jammer genoeg valt fietsdiefstal nooit uit te sluiten. Geen enkele fiets is er immuun voor. Maar met een paar kleine voorzorgsmaatregelen kan je het risico flink beperken.

Fiets op stal

Maak gebruik van de fietsenstallingen in jouw station en parkeer hem niet zomaar ergens in de stationsbuurt. Informeer je over de mogelijkheid om je fiets achter te laten in een fietskluis of een fietsenstalling met toegangscontrole.

Laat je fiets niet aan zijn (s)lot over

Gebruik 2 verschillende sloten. Bij voorkeur een ringslot in combinatie met een degelijk (breed) beugelslot of kettingslot.

Gebruik een degelijk slot

Dieven kiezen vaak de makkelijkste ‘prooien’. En gaan vaak voor de fiets met het zwakste slot. Investeer dus in een degelijk slot om de kans op diefstal te verkleinen. (Een cijferslot is geen degelijk slot.) 

Maak zowel je wiel als het frame vast met het slot en bevestig het aan een vast voorwerp zoals een fietsrek.

Uniek, c’est chique

Maak jouw fiets uniek en laat hem merken met jouw rijksregisternummer. Gemerkte fietsen worden minder snel gestolen. Als hij toch gestolen wordt, is de kans groter dat je hem nog terugziet. Meer info over fietsregistratie lees je op Fietsregistratie | Lokale Politie Buggenhout-Lebbeke.

Bescherm je fiets
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Buggenhout-Lebbeke via het contactformulier of telefonisch via 052 46 83 83.