Weekend zonder alcohol of drugs achter het stuur

Op zaterdag 22 juni 2024 nam de Politiezone Buggenhout-Lebbeke deel aan de nationale actie een 'weekend zonder alcohol of drugs achter het stuur'. Tijdens deze controleactie werden in totaal 101 pretesten afgenomen om de verkeersveiligheid te bevorderen.

20240624_Resultaten weekend zonder alcohol

Uit de pretesten bleek dat drie bestuurders een 'fail'-indicatie kregen, waarna zij onderworpen werden aan een verdere ademtest. Van deze bestuurders blies één bestuurder 'safe', één bestuurder 'alarm' en één bestuurder 'positief'. Daarnaast werd er een speekseltest afgenomen op basis van een positieve checklist, welke negatief resulteerde.

Naast de alcoholcontroles werden er ook enkele andere inbreuken vastgesteld:

  • Eén bestuurder zal een onmiddellijke inning ontvangen voor het gebruik van zijn gsm tijdens het rijden.
  • Eén bestuurder zal een onmiddellijke inning ontvangen voor het niet gebruiken van een kinderzitje. Het kind zat op de schoot bij de passagier vooraan.
  • Eén passagier zal een onmiddellijke inning ontvangen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.
  • Twee bestuurders zullen een onmiddellijke inning ontvangen omdat de reproductie van de aanhangwagen (minder dan 750 kg) niet gelijkend was aan die van het trekkende voertuig.


Met deze actie willen we de verkeersveiligheid verbeteren en het aantal verkeersslachtoffers verminderen. We roepen alle weggebruikers op om verantwoordelijkheid te nemen en de verkeersregels te respecteren. Bedankt aan de bestuurders die dit wel doen!

Labels