Grote wegenwerken in Buggenhout en Lebbeke

Nieuw jaar, nieuwe riolering! Vanaf volgende week wordt er zowel in Buggenhout als in Lebbeke gewerkt aan het openbaar domein.

Werken Hoogstraat-Kapellenstraat 10 januari 2022

Werken in de Hoogstraat en Kapellenstraat in Lebbeke

Door vernieuwing van de riolering, het wegdek en de fietsinfrastructuur in de Hoogstraat en Kapellenstraat zal het kruispunt Kloosterstraat-Hoogstraat vanaf maandag 10 januari 2022 niet bereikbaar zijn. De eerste fase van de werken duren tot mei 2022. De totale duur van de werken (en het onderbroken zijn van de Hoogstraat-Kapellenstraat) is tot begin 2023.

Om de veiligheid rond de school en de leefbaarheid voor de bewoners te bewaren, worden bijkomende maatregelen genomen:

  • De Nieuwstraat wordt eenrichtingsverkeer vanaf de Schoolstraat richting de Kerkhofstraat.
  • In de Nieuwstraat komt er ’s ochtends tussen 7.45 en 8.30 u. een Kiss & Ride.
  • De Kerkhofstraat wordt eenrichting vanaf de Nieuwstraat richting Kapittelstraat.
  • De Oktoberfeeststraat wordt afgesloten ter hoogte van garageweg aan de Nieuwstraat.

Voor het vrachtverkeer verandert er niets.

Alle bewoners van de betrokken straten kregen een bewonersbrief in de brievenbus. Info over de werken en de verkeersmaatregelen lees je via www.lebbeke.be/werkzaamheden-hoogstraat-en-kapellenstraat

Werken in de Krapstraat in Buggenhout

Op dinsdag 11 januari starten de voorbereidende werken van de riolerings- en wegenwerken in de Krapstraat. Deze werken bevinden zich ter hoogte van het kruispunt Beukenstraat-Hanenstraat en het kruispunt met de Breemstraat. Deze zijn enkel bereikbaar voor de bewoners en leveranciers. De werken in de Krapstraat en enkele aangrenzende straten duren tot het voorjaar 2023.

Zolang de werken duren, wordt doorgaand verkeer omgeleid. Voor fietsers voorzien we aangepaste omleidingen via Lijnsebossen-Molenstraat-Kleine Dreef-Dreef en via Oude Kerkweg-Meir. Plannetjes van de omleidingen vind je via www.buggenhout.be/start-krapstraat.

Bedankt voor het begrip!

Labels