‘Waarom reed je zo snel?’

Ondanks belangrijke inspanningen op het gebied van sensibilisering en controle, blijft overdreven of onaangepaste snelheid een groot probleem in ons land. Daarom start het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) een nieuwe doch harde campagne die autobestuurders meer moet aanzetten zich beter aan de snelheidslimiet te houden.

waarom reed je zo snel

Filmpje

In een emotioneel filmpje vertelt de tienjarige Laura hoe ze als gevolg van een auto-ongeluk in een rolstoel is terechtgekomen. Laura is een fictief personage, maar haar verhaal is wel gebaseerd op een echte getuigenis.

Veel bestuurders vinden nog steeds dat te snel rijden 'normaal' is en niet zo gevaarlijk. In tegenstelling tot dronken rijden, hebben ze een positief beeld van snelheid. Ze beseffen echter niet dat zelfs kleine overtredingen erg grote gevolgen kunnen hebben.

Campagne

Deze campagne is eigenlijk het tweede deel van de campagne die in het voorjaar werd opgestart. Toen werd de slogan 'Hij is te snel gegaan' gekoppeld aan een harde, confronterende campagne met de focus op de dood als fysiek gevolg van overdreven en onaangepaste snelheid.

Het filmpje waarbij hardrijders hun eigen begrafenis bijwoonden, is ondertussen al meer dan 10 miljoen keer bekeken.

In totaal zullen 650 nieuwe affiches, samen met de nieuwe slogan 'Waarom reed je zo snel?', langs de snelwegen geplaatst worden.

Labels