Opgelet voor e-mails van Centraal Justitieel Incassobureau

Onze politiedienst ontving de melding van een inwoner die een e-mailbericht had ontvangen van het Centraal Justiteel Incassobureau. Er werd gevraagd om geld over te schrijven.

Ontving U ook een mail van het Centraal Justitieel Incassobureau met een aanmaning tot betaling? Ga hier NIET op in! Het lijkt ons niet normaal dat het verzoek tot betaling van een verkeersboete wordt gevraagd via een e-mailbericht.

Dit is een vorm van "phishing", waarbij men probeert om persoonlijke gegevens te ontfutselen. Deze gegevens worden nadien gebruikt om geld van uw bankrekening te stelen.

Bij deze vorm ontvangen mensen een e-mail die zogezegd verpreid zou zijn door het Centraal Justitieel Incassobureau ( CJIB), een Nederlandse instantie die zich onder andere bezig zou houden met het innen van ondermeer verkeersboetes.

In deze mail wordt U dan dringens verzocht om een openstaande boete te betalen. Nooit zal een overheidsinstantie U op deze manier verzoeken om een openstaande boete te betalen.

We willen de bewoners dan ook waarschuwen voor deze nieuwe vorm van oplichting. Ontvangt U dergelijke e-mails, betaal dan nooit en klik op op geen enkele link in het mail-bericht. Er is maar één plaats voor dergelijke mails nl de prullenbak van uw computer.

Bent U toch benadeeld : contacteer uw politiezone en doe aangifte.

Meer info :https://www.cjib.nl/Actueel/Nieuwsberichten-2014/phishing-mails.aspx?cp=36&cs=2161

 

Labels