Twee mannen gearresteerd voor inbraak

Op zaterdagochtend 3 februari 2024 werd een inbraak gepleegd in een fitnesszaak in Lebbeke. De uitbater betrapte twee verdachten op heterdaad, waarop beiden onmiddellijk gaan lopen zijn. De politiezone Buggenhout-Lebbeke werd in kennis gesteld, waarop een zoekactie werd gestart met tal van politieploegen en bijstand van naburige politiezones. Een drone werd ook ingezet.

Politie

Beide verdachten, een man van 35 en een man van 45 jaar, werden gearresteerd in de velden in de omgeving waar ze zich hadden verstopt. Hun vluchtvoertuig werd in de omgeving aangetroffen. Een deel van het nadeel werd aangetroffen bij de verdachten.

Onmiddellijk bleek dat verdachten mogelijk in aanmerking komen voor nog andere feiten, waaronder een poging inbraak in een tankstation in Sint-Gillis-bij-Dendermonde.

Hun arrestatie werd bevestigd door het parket Dendermonde. Een onderzoeksrechter werd gevorderd en heeft beide verdachten op 4 februari 2024 aangehouden. Het verder onderzoek loopt nog volop en wordt in opdracht van de onderzoeksrechter verdergezet door de recherchedienst van PZ Buggenhout-Lebbeke. Er wordt nagegaan of ze mogelijk voor andere feiten ook in aanmerking komen. Op 9 februari verschijnen beide verdachten voor de raadkamer.

Labels