Succesvolle Jobinfodag bij Politiezone Buggenhout-Lebbeke

Op zaterdag 29 april 2023 vond de Jobinfodag van de Politiezone Buggenhout-Lebbeke plaats. In het hoofdcommissariaat van Lebbeke ontvingen burgemeester van Buggenhout Geert Hermans en waarnemend korpschef Tony Sarens mensen die interesse hebben in een job bij de politie als inspecteur of agent.

20230429_Jobinfodag

Een team van politiemedewerkers zorgde ervoor dat de aanwezigen een inkijk kregen in de werking van het politiekorps en de selectieprocedure. Er volgde een demo met drugshond Duts van PZ Berlare-Zele. Nadien kregen ze een rondleiding in het gebouw. Ze konden het voertuigenpark spotten en er stond een bezoek aan de schietstand op het programma.

Onze derde jobinfodag was net als de vorige edities alweer een voltreffer. Ons operationeel kader raakt stilaan beter ingevuld, maar we zijn toch nog op zoek naar nieuwe inspecteurs voor onze interventie- en onthaaldienst. De deelnemers konden in verschillende modules kennismaken met het veelzijdige en boeiende politiewerk. We merken dat dit weerkerend initiatief goede resultaten oplevert: sinds onze eerste editie zitten zes aspirant-inspecteurs op de schoolbanken. Vanaf vandaag starten ook twee aspirant-agenten aan hun opleiding. Ook deze keer waren vooral inwoners uit Buggenhout, Lebbeke en omliggende gemeenten die veel interesse toonden. Dat is goed nieuws, want werken in een kleiner lokaal politiekorps in de eigen regio heeft immers zoveel voordelen.”, aldus waarnemend korpschef Tony Sarens.

Wie meer informatie wenst over werken bij de politie of meer wil weten over de selectieprocedure kan contact opnemen met een contactpunt rekrutering van ons politiekorps via 052 46 83 83 of pz.lebbeke.rekrutering@lebbeke.be.

Meer foto's van de infovoormiddag vind je op onze Facebookpagina.

Labels