Resultaten Verkeersveilige Nacht en BOB-controle

De politiezone Buggenhout-Lebbeke controleerde vorig weekend het verkeer in Buggenhout, Lebbeke en Wieze tijdens de Verkeersveilige Nacht 2021 en tijdens een BOB-controle. De resultaten van de acties lees je hieronder.

Bob-campagne 2021

Verkeersveilige Nacht 2021

Vrijdag 10 december

  • 32 bestuurders deden een alcoholtest, waarbij 1 persoon alarm blies en drie uur rijverbod kreeg, met onmiddellijke inning van 179 euro.
  • 32 bestuurders zijn gecontroleerd op drugs, waarbij 1 persoon positief testte op cannabis. Gevolg: onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen.
  • 440 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid, waarvan 33 bestuurders te snel reden. De hoogst gemeten snelheid in een zone 50 bedroeg 87 km/h.
  • 1 bestuurder van een bromfiets kreeg een waarschuwing over defecte verlichting.

De Verkeersveilige Nacht is een actie waarbij op een honderdtal locaties in Oost-Vlaanderen controles gehouden werden op snelheid, alcohol en drugs. Het aantal gecontroleerde voertuigen en bestuurders lag dit jaar een stuk lager dan in de vorige edities. De coronamaatregelen, het slechte weer en de sluiting van het nachtleven maakten dit een bijzondere editie. Op de website van de gouverneur kan je de resultaten van alle politiezones samen raadplegen.

BOB-controle

Zaterdag 11 december

In totaal controleerden we 119 bestuurders op alcohol- en druggebruik achter het stuur. Eén bestuurder blies positief en kreeg zes uur rijverbod en een proces-verbaal. De rechter oordeelt wat de straf wordt. Twee bestuurders bevonden zich in de alarmfase en kregen drie uur rijverbod, met een onmiddellijke inning van 179 euro. Bijna 98 % van de bestuurders was perfect in orde!

We controleerden ook of de coronamaatregelen in de horeca nageleefd werden. Kort na 23 uur waren in sommige zaken nog klanten aanwezig. De politie verzocht hen om de horecazaak te verlaten zodat de zaak kon sluiten. Deze keer blijft het bij een verwittiging, bij volgende controles volgen sancties. Gelieve de coronamaatregelen na te leven, zo beschermen we elkaar. #samentegencorona

Bedankt aan de verantwoordelijke weggebruikers en aan alle medewerkers voor hun inzet tijdens deze acties. Hou het ook tijdens het eindejaar veilig op de weg! #samenveilig

Labels