Resultaten eerste zomerbobactie

In het weekend van 4 juni 2022 controleerden we het verkeer in Buggenhout en Lebbeke op alcoholgebruik achter het stuur. We proberen zo het aantal verkeersslachtoffers door alcohol te doen dalen!

Bobcampagne zomer 2022

We controleerden 169 bestuurders. Vijf personen kregen een positief resultaat op de pretest en werden onderworpen aan een ademtest. Hiervan bliezen twee personen ‘alarm’, zij kregen 3 uur stuurverbod. Een andere persoon blies positief en kreeg 6 uur stuurverbod en een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen. De laatste blies ‘safe’ en mocht doorrijden.

Bijkomend werd er een PV opgemaakt omdat de keuring vervallen was en een onmiddellijke inning van 116 euro voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Tijdens een alcoholcontrole hebben we ook aandacht voor drugs in het verkeer. Aan de hand van een checklist gaan we na of er uiterlijke tekenen zijn die kunnen wijzen op recent gebruik van drugs. Eén bestuurder werd onderworpen aan een speekseltest om na te gaan of er drugs in het bloed zit. Het resultaat van de speekseltest was gelukkig negatief.

Zorg dat je zelf BOB bent of rij mee met een BOB. Heb je daar geen zin in, kies dan voor het openbaar vervoer of bel een taxi. Of overnacht in de buurt of ter plaatse. 

Labels