Provinciegouverneur op bezoek tijdens Verkeersveilige Nacht

Op vrijdag 9 december nam onze politiezone deel aan de Verkeersveilige Nacht. In Lebbeke, Buggenhout en op meer dan 100 andere plaatsen in Oost-Vlaanderen werden alcohol- en drugscontroles uitgevoerd.

20221209_Verkeersveilige Nacht Carina Van Cauter

Bezoek in Buggenhout

Op de Provincialebaan op de grens tussen Buggenhout en Baasrode hielden we een grote controle samen met de collega's van lokale politie Dendermonde. We kregen hulp van enkele aspirant-inspecteurs van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO. De opvallendste bezoeker was provinciegouverneur Carina Van Cauter. Ook de burgemeesters van Buggenhout, Lebbeke en Dendermonde, en de korpschefs van beide zones waren aanwezig. Zij brachten een bezoek aan de politiecontrole als steun aan de politiediensten.

Tijdens de controle werden 160 bestuurders onderworpen aan een alcohol- en drugstest. Drie personen hadden alcohol gedronken en faalden op de pretest, maar bliezen negatief op de ademtest. Alle bestuurders waren dus in regel!

Resultaten van Lebbeke

We controleerden 32 bestuurders op alcohol en drugs. Eén persoon blies alarm en kreeg een stuurverbod van 3 uur + een onmiddellijke inning van 179 euro. Eén persoon blies positief en kreeg een stuurverbod van 3 uur + een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen + zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechter. Eén passagier kreeg een onmiddellijke inning van 116 euro wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Eén bestuurder reed onder invloed van drugs. De betrokkene kon geen rijbewijs voorleggen omdat zijn rijbewijs ingevolge een eerdere veroordeling voor gelijkaardige feiten werd ingetrokken. De bestuurder en de passagier werden in het bezit gevonden van een kleine hoeveelheid drugs. De speurhond vond nog een kleine hoeveelheid drugs en een aanzienlijke som geld in het voertuig. Het voertuig werd ingehouden. De betrokken bestuurder zal zich opnieuw dienen te verantwoorden voor de politierechter.

We bedanken alle bestuurders die zich aan de regels hielden én bijzondere dank aan onze acht inspecteurs voor hun inzet tijdens deze actie! Groot gelijk dat je nuchter rijdt!

Labels