51 snelheidsovertredingen en 2 positieve ademtesten

Zaterdag 27 januari heeft de verkeersdienst van PZ Buggenhout-Lebbeke een verkeerscontrole uitgevoerd in het kader van de BOB-campagne. De resultaten van de actie laten zien dat deze inspanningen nodig zijn voor de veiligheid op de weg.

20240127_Alcoholcontrole met Argos

In totaal zijn 145 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. Hierbij legden twee personen een positieve ademtest af. Eén van hen moest onmiddellijk het rijbewijs inleveren voor een periode van 15 dagen. Bij een andere bestuurder is een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen.

Naast de alcohol- en drugscontrole zijn er enkele andere overtredingen geconstateerd. Drie bestuurders zijn beboet voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel en er is een inbreuk vastgesteld op de technische eisen van een voertuig. Bovendien is een voertuig dat zich op het fietspad had geparkeerd op de Brusselsesteenweg weggetakeld. We betrapten ook een minderjarige bestuurder zonder rijbewijs. Wat aantoont dat er nog steeds werk aan de winkel is om bewustwording te vergroten, vooral onder jonge bestuurders.

Daarnaast zijn er 799 voertuigen onderworpen aan een snelheidscontrole, waarbij 51 bestuurders de toegestane snelheid overschreden. Dat is 6,4 % van het gecontroleerde verkeer. 

Zulke verkeersacties zijn er niet alleen om overtredingen te bestraffen, maar ook om bewustzijn te creëren en het aantal verkeersongevallen te verminderen. We blijven ons inzetten om het verkeer veiliger te maken voor iedereen. Bedankt aan de bestuurders die zich aan de verkeersregels houden.

Labels