NEE tegen pesten!

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 februari 2013 loopt de week tegen pesten.
De Vlaamse week tegen pesten is een jaarlijks initiatief van het Vlaams netwerk 'Kies kleur tegen pesten'. Dit netwerk is een organisatie van verschillende verenigingen die samen overleggen rond preventie en aanpak van pesten op scholen. Dit jaar draait de campagne rond 'Horen, zien en spreken'.

Ook Ketnet, de jongeren televisiezender, roept alle Vlaamse kinderen op om hun mond open te trekken als ze pesterijen zien of horen. Het is belangrijk dat kinderen die gepest worden, worden geholpen en gesteund. Kijk niet zomaar toe, maar vertel het aan iemand die je kent. Ook als je zelf gepest wordt, moet je er met iemand over praten. Stap naar je ouders, je broer(s) of zus(sen), je juf of meester.
Cyberpesten
Cyberpesten is elke vorm van pesterijen die gebruik maken van ICT (informatie- en communicatietechnologieën) zoals internet, gsm of computer om slachtoffers lastig te vallen, te bedreigen, te beledigen, enz. WWww.clicksafe.be informeert zowel jongeren als hun ouders over cyberpesten. Ook kinderen en leerkrachten vinden er specifieke informatie. Deze website is een site van Child Focus en Sensoa, met de steun van de Europese Commissie.
Er werd onder andere een kort filmpje gecreëerd om jongeren de duidelijke boodschap te geven dat (cyber)pesten niet getolereerd wordt.

Tips
Alle informatie die je in het gewone leven voor jezelf houdt, geef je ook niet prijs op het internet en alles wat je niet in het ware leven recht in iemand zijn gezicht durft zeggen, tik je ook niet in op msn, Facebook, Netlog, enz.

Labels