Wees op je hoede voor dieven tijdens de eindejaarsperiode

Het inbreken in woningen vertoont elk jaar een piek tijdens de wintermaanden. Ook gauwdiefstallen en winkeldiefstallen vormen de hoofdgroep tijdens deze donkere periode op de plaatsen waar er veel volk op de been is zoals bij kerstmarkten, warenhuizen, markten, winkelstraten, ….

De lokale Politiezone Hamme-Waasmunster wil door haar aanwezigheid op het terrein het aantal diefstallen doen dalen. Dit zowel door verhoogd toezicht bij lokale handelaars als door vaste patrouilles in te schakelen.

We kunnen dit echter niet alleen aan. De sleutel tot succes ligt in de samenwerking met de burgers. Dat we dieven kunnen klissen op heterdaad, of we een dader in een latere fase van het onderzoek bij de lurven vatten is dikwijls het gevolg van een telefoontje of een tip die we krijgen van een alerte burger. We vragen dan ook, indien mensen iets verdacht zien dit zeker te melden.
Het zou ook goed zijn dat mensen meer aandacht besteden aan hun woning. En dan hebben we het niet over de kerstversiering, maar over zeer gemakkelijk toe te passen preventiemaatregelen. Mits enkele kleine ingrepen kan je het voor dieven heel moeilijk maken waardoor jouw woning niet het voorwerp wordt van een inbraak. We hebben hiervoor speciaal opgeleide mensen (zie technopreventie). Wie met vakantie gaat, kan de politie een oogje in het zeil laten houden (zie vakantietoezicht). Via de website of op één van onze commissariaten kan een aanvraagformulier ingevuld worden.

Labels