Verkeersveilige nacht

Van zaterdag 5/12 op zondag 6/12/2015 vond de Verkeersveilige nacht plaats.

Los van de terreurdreiging, waar een groot deel van de politiecapaciteit wordt ingezet om de veiligheid te garanderen, mogen we de verkeersveiligheid niet uit het oog verliezen. Gouverneur Jan Briers: "Het aantal dodelijke slachtoffers op de weg ligt nog steeds hoger dan het aantal doden door een aanslag. Alcoholcontroles op een lager pitje zetten, zou een totaal verkeerde beslissing zijn. We weten dat alcohol een doorslaggevende factor is bij ongevallen, net omdat het invloed heeft op de cognitieve en motorieke vaardigheden van de automobilist. Zo vermenigvuldigt een alcoholpromille van 0,5 het risico op een dodelijk ongeval met 2,5." Met de Oost-Vlaamse Verkeersveilige Nacht wil gouverneur Jan Briers deze BOB-campagne extra onder de aandacht brengen en zijn blijvende bezorgdheid voor een veilig verkeer accentueren.

Ook onze zone nam deel aan de actie en hield controle op alcohol en drugs.

In de Neerstraat in Waasmunster werden 91 voertuigen gecontroleerd. Er werden 3 rijbewijzen ingetrokken voor 3uur en 1 rijbewijs voor 6uur.

Later op de avond, tussen 00.30u en 02.00u, werden in de Hoogstraat in Waasmunster 25 voertuigen gecontroleerd. Ook daar werd een bestuurder zijn/haar rijbewijs ingetrokken voor 3uur en er werd een proces verbaal van waarschuwing opgemaakt voor het niet kunnen voorleggen van de boorddocumenten van het voertuig.

In Hamme werden in het Zwaarveld 43 voertuigen gecontroleerd tussen 02.45u en 04.30u. Eén rijbewijs werd ingetrokken voor 6uur en 1 proces verbaal werd opgesteld voor een voertuig dat niet verzekerd was.

bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/blppe_02004427

Labels