Uitbreiding BIN Heide Waasmunster

Waasmunster vormt geregeld het voorwerp van inbraken en pogingen tot inbraak. De goede ontsluiting van de gemeente langs allerlei hoofdwegen vormt hiervan onmiskenbaar de belangrijkste oorzaak.

Sinds dit jaar zijn er in Waasmunster verschillende BIN's actief. Een BIN of BuurtInformatieNetwerk is een samenwerkingsverband van bewoners uit een zelfde buurt om via bepaalde hulpmiddelen het onveiligheidsgevoel te verlagen door een betere preventie en controle in de betrokken buurt. Het BIN is een permanente wisselwerking tussen de buurt en de politiediensten. Enerzijds wordt informatie uitgewisseld tussen de buurtbewoners en de politiediensten bij vaststelling van allerlei verdachte zaken, anderzijds informeren de politiediensten de buurtbewoners op het gebied van preventie.

Binnenkort is er weer een belangrijke uitbreiding van de BIN VEKUWE op de Heide van Waasmunster. Het gebied "Heide-centrum" komt erbij, wat een uitbreiding betekent met ongeveer 100 gezinnen. In totaal brengt dit het aantal aangesloten gezinnen op de Heide op meer dan 300!

De BIN VEKUWE werd eerst gestart met alleen VEKUWE (=Van Eyckpark - Kuilstraat - Weverstraat) en werd nadien aangevuld met PODOPE (=Potaardestraat - Dommelstraat - Pelkemstraat), dan met Heide -Zuid (Kleemstraat - Lucien Reychlerstraat - Ommegangsdreef) en nu met Heide-centrum. Voor Heide-Oost (straten rechts van Groenstraat en Fortenstraat) wordt nog gezocht naar een coördinator.

Naast BIN VEKUWE is er ook een 2e BIN aan de andere zijde van de N446 in oprichting, namelijk BIN "Waasmunster-Noord", die werd opgericht vanuit de bewoners van de Baverikstraat.



Met de donkere dagen op komst is het goed om weten dat de BIN's een sterk wapen vormen in de strijd tegen woninginbraken.

Binnen onze politiezone, wordt de oprichting van een BIN ondersteund door Hoofdinspecteur Tom De Beer. Hij begeleidt de coördinatoren, staat in voor de verzending van de berichten en evalueert op geregelde tijdstippen de werking van een BIN.

Labels