Politiecollege

In een meergemeentenzone zoals onze politiezone Hamme-Waasmunster, worden de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen, inzake de organisatie en het beheer van het korps, uitgoefend door het politiecollege. Het politiecollege staat in voor het dagelijks bestuur van de zone en wordt gevormd door de burgemeester van de gemeenten Hamme en Waasmunster, aangevuld met de korpschef en secretaris. Het politiecollege stelt één van zijn leden aan als voorzitter. Binnen onze politiezone is dat afwisselend de burgemeester van Hamme en de burgemeester van Waasmunster.
We stellen hen graag kort aan u voor.

Herman Vijt, gehuwd en vader van drie, nam in april 2010 het burgemeesterschap van de gemeente Hamme over van Paul Van De Casteele. Daarvoor zetelde hij al 15 jaar in het schepencollege. De burgemeester, wonende te Moerzeke, hernieuwde zijn ambtstermijn en zal dus de komende 6 jaar deel uitmaken van het politiecollege van onze zone.
Michel De Tré, vader van 2 tieners en beroepshalve advocaat, zetelt al sinds 1989 in de gemeenteraad en maakt sedert 2007 ook deel uit van de bestuursmeerderheid. Hij werd de nieuwe burgemeester van Waasmunster en zal in die hoedanigheid ook zetelen in de politieraad.

Labels