Nieuwe uitbreiding "BIN Waasmunster-Noord"

Een tijdje geleden kondigden we de uitbreiding van BIN VEKUWE aan met het gebied 'Heide-centrum' waardoor er zo'n 100 gezinnen extra aangesloten werden. Dit bracht het totaal aantal aangesloten gezinnen op de Heide op zo'n 324!

Daar komt nu een 2e officiële BIN bij: BIN "Waasmunster-Noord". Deze BIN werd opgestart vanuit een kern van bijna alle inwoners van de Baverikstraat. Er zijn ook enkele leden vanuit de Grote Baan, Schrijbergstraat, Maretak en Bollewijk. Momenteel wordt er gestart met 40 leden. Dit aantal zal zeker nog groeien.



Deze BIN werkt net zoals BIN VEKUWE of het BIN-I Zwaarveld in Hamme: Bij dringende zaken (verdachte handelingen, heterdaad diefstal,...) kunnen de aangesloten leden binnen enkele minuten verwittigd worden via een ingesproken telefonisch bericht. Niet-dringende info (feedback en tips) worden via mail verspreid naar de coördinator van het BIN.



Tijdens deze donkere dagen is het goed om weten dat de BIN's een sterk wapen vormen in de strijd tegen woninginbraken.

Binnen onze politiezone wordt de oprichting van een BIN ondersteund door Hoofdinspecteur Tom De Beer. Hij begeleidt de coördinatoren, staat in voor de verzending van de berichten en evalueert op geregelde tijdstippen de werking van een BIN. Voor meer info kan je bij hem terecht.

Labels