Gratis motorrijvaardigheidscursus

Motorkledij zit vol snufjes voor je veiligheid. Je hebt waarschijnlijk ook geïnvesteerd in een goede mooie helm die je beschermt mocht je vallen. Misschien heeft je motor ook wel ABS?
Dit zijn allemaal zaken die maar een fractie kunnen betekenen voor je veiligheid in vergelijking tot wat je daar actief aan kunt bijdragen.

Motorrijden betekent dat je je lot in eigen hand neemt, dat je je verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid neemt. Actief zorgen voor je eigen veiligheid betekent bijvoorbeeld dat je jezelf aanleert te letten op fouten die anderen kunnen gaan maken, dat je voorbereid bent op dat soort situaties, en je er uit weet te redden.

De motorrijders van de politiezone Hamme Waasmunster organiseren daarom een initiatiecursus motorrijden exclusief voor de motorrijders die wonen in Hamme of Waasmunster.

De initiatie is opgebouwd uit kennis waarbij behendigheid en oefeningen ervoor zorgen dat motorrijders een goed inzicht krijgen in hun motorfiets en de noodzakelijke inschatting kunnen maken in de dagelijkse verkeer.
Wanneer? za 17/05/2014 van 09u-12u en 13u-16u.
Duur: ½ dag.
Waar: de locatie wordt individueel medegedeeld
15 personen per initiatie
Gegeven door een gebrevetteerde motorrijder
Selectie a.d.h.v. type motorfiets
Inschrijving uiterlijk tegen 09 mei 2014
Het inschrijvingsformulier kan je hier afprinten. Je kan het per post of e-mail verzenden of binnenbrengen op het onthaal van ons commissariaat in Hamme of het onthaalpunt in Waasmunster. Let op: Een kopie van het inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs en rijbewijs dienen bijgevoegd te worden. Indien deze ontbreken is er geen inschrijving!

Labels