Fantasiafestival

Op zaterdag 14 september 2013 vindt in Hamme de 1e editie van het FANTASIA FESTIVAL plaats. Er is intussen reeds gestart met de opbouw. Alle straten blijven tijdens de opbouw open voor het verkeer.

Op de dag van het festival zelf zullen de Vierweegs en het gedeelte van de Moerheide naar de Vierweegs volledig verkeersvrij worden gemaakt. De Vossestraat zal berijdbaar zijn in 1 richting (van de Heirbaan naar de Ekelbeke). Dit omdat de publieksparking zich bevindt in de Vossestraat. De rijrichting wordt 's avonds omgedraaid (22u). Op deze manier kan het publiek dat de parking verlaat heel snel de Heirbaan worden opgestuurd. De Moerheide (vanaf Ardoystraat tot aan Vierweegs) zal gebruikt worden als toegangsweg voor VIP's, artiesten en crew. Het verkeer zal hier dus ook drukker zijn. De Evangeliestraat zal gebruikt worden als toegangsweg en parking (langs 1 zijde) voor de bussen. Al zal dit eerder beperkt blijven. Er zijn ook 2 fietsparkings voorzien (Ekelbeke en naast festivalterrein).

Op vrijdag 13 september zal het podium overdag worden voorzien van de geluidsinstallatie. Het is mogelijk dat deze zal getest worden.De door de gemeente opgelegde geluidsnormen moeten worden gerespecteerd. Al zal de wind een zeer belangrijke rol spelen naar geluidsoverlast toe. Fantasia Festival is een dagfestival (start om 13 u en stopt om 1u 's nachts). Na 1u zal er geen hinder meer zijn van het geluid. Het festival wordt afgesloten met vuurwerk om 00.50u.

Hier vindt u een afbeelding waar het terrein en de parkings zijn op aangeduid.

Hieronder vindt u een opsomming van de wijzigingen van het verkeer op 14/09/2013:

PARKEERVERBOD langs beide kanten van de weg in Ekelbeke, Moerheide, Vossestraat, Evangeliestraat en Vierweegs.
MOBILITEIT:
Vierweegs is afgesloten - enkel toegankelijk voor fietsers en diensten.
De Ekelbeke is afgesloten - enkel toegankelijk voor aangelanden, fietsers en Kiss&Ride
Het gedeelte van de Moerheide dat enkel leidt naar het festivalterrein is afgesloten en enkel toegankelijk voor aangelanden, fietsers, diensten, VIP's en artiesten.
Enkele richting in de Vossestraat - vanaf aanvang van het evenement tot 22.00 is de straat toegankelijk vanaf de Heirbaan. Daarna wisselt de rijrichting.
De Vossestraat is enkel toegankelijk voor publiek van Fantasia, aangelanden en fietsers.
VIPS:
VIPS kunnen via de Heirbaan/Ardoystraat/Moerheide naar de VIP-parking.
BUSSEN:
Bussen kunnen via de Heirbaan/Ardoystraat/Moerheide/Vuurkruisenlaan naar de bussenparking in de Evangeliestraat. Na afloop van het festival verlaten zij de zone via Evangeliestraat/Weverstraat.
PARKINGS:
De bezoekersparking is voorzien in de Vossestraat - enkel bereikbaar via de Heirbaan - Vossestraat.
Er zijn 2 fietsparkings voorzien: Parking 1 in Vierweegs naast festivalterrein en Parking 2 kruispunt Ekelbeke/Vossestraat.
Er is een busparking voorzien in de Evangeliestraat. Deze is bereikbaar via de Heirbaan/Ardoystraat/Moerheide/Vuurkruisenlaan.
Er is een VIP-parking voorzien in de Moerheide. Deze is bereikbaar via Heirbaan/Ardoystraat/Moerheide.
KISS&RIDE:
Er is een Kiss&Ride voorzien in de Ekelbeke - deze is enkel toegankelijk via de Heirbaan/Ardoystraat.

Indien u nog vragen hebt omtrent het festival, kan u steeds contact opnemen met Dieter De Clercq: 0479.551.776 of op kantoor: Vistamedia, Zogge 72a, Hamme.

Labels