Onopgeloste moordzaak op advocate Claudia Van Der Stichelen

Op zaterdag 28 oktober 2023, omstreeks 12.30 uur, stond een onbekende man plotseling in de woning van advocate Claudia Van Der Stichelen in Sint-Lievens-Houtem. De man, gewapend met een revolver en een vloerdershamer, schoot Claudia en haar zoon Viktor neer. Claudia overleed ter plaatse; Viktor raakte zwaargewond. De dader vluchtte richting de markt van Sint-Lievens-Houtem en werd daarna niet meer gezien.

Daderomschrijving:

  • Leeftijd: Tussen de 50 en 80 jaar
  • Huidskleur: Wit
  • Lengte: Groter dan 1m80
  • Lichaamsbouw: Normaal, kaarsrechte houding
  • Kenmerken: Gerimpeld voorhoofd, lichtgrijs haar met een hoge haarlijn, grote oren en neus, sprak met een duidelijk Oost-Vlaams dialect
  • Kleding: Blauwgrijze overall en groene laarzen
  • Wapens: Zilveren revolver en vloerdershamer

 

Getuigenverklaring:

Een getuige zag een man, die op de dader leek, rond het tijdstip van de feiten op de parking Hofkouter wandelen. Deze man droeg ook een rugzak. De politie vraagt getuigen zich te melden, vooral degenen die iets hebben gezien op parking Hofkouter of in de omgeving. Discretie wordt verzekerd.

Contact:

Binnen België: Dien uw verklaring in via dit formulier of bel 0800/30 300.

Buiten België: Bel 0032 2 554 44 88.

 

Dit bericht wordt verspreid in het kader van de onopgeloste moordzaak op Claudia Van Der Stichelen. Voor meer informatie kunt u het volledige opsporingsbericht en de bijhorende FAROEK-aflevering vinden via de volgende link:

https://www.politie.be/.../moord-in-sint-lievens-houtem

Verspreiding op vraag van de onderzoeksrechter van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer updates.

Labels