Verslag: De Verkeersveilige Nacht

In de nacht van vrijdag 8 december op 9 december 2023 vindt de Verkeersveilige Nacht terug plaats in Oost-Vlaanderen, en dus ook in onze zone.

gvfc

Anakondiging:

Vanaf 8 december om 19.00 uur t.e.m. 9 december, 07.00 uur worden er op meer dan 100 plaatsen in de provincie extra alcohol- en drugscontroles uitgevoerd. Ook onze zone doet hieraan mee.

Met deze jaarlijks terugkerende actie wilt de gouverneur van Oost-Vlaanderen i.s.m. de lokale politiezones en de federale politie de gevaren van alcohol – en druggebruik in het verkeer blijven aankaarten.

Lees hier meer over de verkeersveilige nacht: https://www.gouverneuroost-vlaanderen.be/verkeersveilige...

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer verkeersupdates

 

Resultaten: 

Zoals aangekondigd op onze mediakanalen vond in de nacht van 8 op 9 december de verkeersvrije nacht plaats in onze zones, maar ook doorheen heel Oost-Vlaanderen. Hieronder vind je de resultaten.

Tussen 20.00 uur en 04.00 uur werden er in totaal 393 controles uitgevoerd, verspreid over Zottegem (Buke), Herzele (Provincieweg) en Sint-Lievens-Houtem (Polbroek). Van de gecontroleerden werden 7 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed, wat overeenkomt met 1,78%. Ook werd er 1 bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

Bedankt aan iedereen die nuchter aan het verkeer deelneemt en bijdraagt aan een verkeersveilige zone voor iedereen.

vvn

Labels