Verslag van onze jaarlijkse BuurtInformatieNetwerk(BIN)-vergadering

Op 24 oktober vond de jaarlijkse BIN-vergadering plaats in de Bevegemse Vijvers te Zottegem.  Op het programma stonden onderwerpen zoals cybercriminaliteit, inbraakstatistieken, inbraakpreventie en procedures, de 112.be-app en meer. Lees hier het volledige verslag.

BIN

Een BuurtInformatieNetwerk (BIN) is een samenwerking tussen de lokale politie, de overheid en buurtbewoners met als doel de gemeenschapsveiligheid te verbeteren en criminaliteit te verminderen, voornamelijk gericht op inbraakpreventie en vandalisme. De lokale politie deelt informatie over buurtveiligheid en moedigt bewoners aan om verdachte activiteiten te melden. BINs organiseren regelmatig bijeenkomsten en evenementen waarbij bewoners, de politie en andere belanghebbenden veiligheidskwesties bespreken en preventieve maatregelen overwegen. BIN's maken ook gebruik van communicatiekanalen zoals sociale media om informatie snel te verspreiden. Over het algemeen beoogt een BIN bewustwording van veiligheidszaken in de gemeenschap, het bevorderen van samenwerking tussen bewoners en de politie, en het verminderen van criminaliteit. Het is een effectieve vorm van buurtwacht.

Dinsdagavond, 24 oktober 2023 vond de jaarlijkse BuurtInformatieNetwerk (BIN) bijeenkomst plaats voor inwoners van onze zone. Zo'n 50 buurtgenoten waren aanwezig.

Op het programma stond:

  • Welkomstwoord door Mevr. Nadine De Saedeleer
  • Ontmoeting met onze korpschef, Tom De Saveur
  • Tips over cybercrime door HINP Tim De Brouwer
  • Inzicht in lokale inbraakstatistieken door CP Peter Souffriau
  • Advies over inbraakpreventie en procedures door HINP Tim De Brouwer
  • Introductie van de app 112.be door CP Peter Souffriau
  • Daarna volgde een mogelijkheid tot vraagstelling

 

Door het Stadsbestuur Zottegem werd tenslotte een hapje en een drankje aangeboden, waarvoor dank!

Iedereen is welkom op BIN-vergaderingen. Op de BIN-facebookpagina van onze zone worden de vergaderingen steeds aangekondigd en heb je de mogelijkheid om in te schrijven. 

Labels