De Zonale Veiligheidsraad: Een Verslag

Op 15 juni vond de Zonale Veiligheidsraad plaats in ons hoofdcommissariaat te Zottegem. Wat is dit nu juist?

zvr2022

De zonale veiligheidsraad bepaalt het beleid van onze politiezone en is een systematisch overleg tussen de lokale politie, de federale politie en de overheden van de politie. De raad bestaat uit een aantal vaste leden, aangevuld met specialisten. Deze omvatten o.a. de vertegenwoordiger van de Gouverneur (verontschuldigd), de heer Procureur des Konings, burgemeersters, officieren van de federale en lokale politie en beleidsmedewerkers. Tijdens de Zonale Veiligheidsraad worden allerlei interessante topics aangesneden.

Op de agenda stond o.a. de voorstelling van de resultaten van het huidig Zonaal Veiligheidsplan waarbij cijfers m.b.t. verkeer en criminaliteit aan een tussentijdse evaluatie werden onderworpen.
Verder werd de kwaliteit van het gerechtelijk werk tegen het licht gehouden en werden de lopende projecten binnen onze politiezone ook voorgesteld en toegelicht. Na de pauze werd er aandacht geschonken aan het project rond de sociale media waarbij de vernieuwde website en de Facebookpagina van onze politiezone werden voorgesteld. Er werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze Instagrampagina te lanceren.
Tot slot was er aandacht voor het project rond slachtofferzorg (i.s.m. Zorgcentrum Seksueel Geweld te Gent), de kwaliteit van het terreinwerk (met voorstelling van de nieuwe applicatie FOCUS) en work/life balance. 

Het was een geslaagde en inspirerende bijeenkomst. 

 

Meer informatie over het Zonaal Veiligheidsplan en de Zonale Veiligheidsraad vind hier

Vergeet zeker onze Facebookpagina en Instagram niet te volgen voor interessante updates over jouw politiezone!

Labels