Onze Politiehond K9_5429

Zoals jullie weten hebben wij sinds enkele maanden een nieuwe "collega"! Onze politiehond is samen met zijn geleider Jonathan alvast begonnen aan zijn opleiding.

 

k9

Voor onze politiehond verkozen we de alias K9_5429. K9 is een woordspeling en verkorte schrijfwijze voor ‘canine’ wat hoektand betekent in het Engels. Het is ook een ingeburgerd synoniem voor hondachtige. 5429 is dan weer de code van onze politiezone, zo is "agent" K9_5429 tot leven gekomen!

Tot hiertoe werd tijdens de training van K9_5429 vooral gefocust op gehoorzaamheid en verdediging. Naast de basiscommando’s leert hij ook aanblaffen naar personen om deze terug te drijven op veilige afstand.

K9_5429 is tijdens zijn dagelijkse training heel gefocust en gedreven. Deze intensieve trainingen bereiden hem voor op zijn eerste examen dat binnen enkele maanden plaatsvindt.

Mochten jullie K9_5429 en Jonathan tegenkomen in het straatbeeld, mogen we jullie vragen hen niet te benaderen en een veilige afstand te bewaren? Zo garanderen we dat deze pup kan uitgroeien tot een succesvolle politiehond!

“Het ontradende effect van de aanwezigheid van een politiehond heeft zijn nut reeds meermaals bewezen”, aldus geleider Jonathan

Labels