ZomerBOB: 'BOB beschermt levens'. Extra controles van 2 juni t.e.m. 28 augustus 2023

Ook onze politiezone neemt deel aan de ZomerBOB-campagne, een verzameling initiatieven gericht op bewustwording en het verminderen van alcoholgebruik achter het stuur. Daarnaast worden er ook nog enkele andere maatregelen genomen.

zomerbob

Ondanks de vele inspanningen en het nog steeds groeiende bewustzijn bij de bestuurders, blijft rijden onder invloed één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Ongeveer 7% van de Belgen heeft al een ongeval gehad als gevolg van alcohol achter het stuur, wat neerkomt op ongeveer 420.000 bestuurders. Om deze reden lanceert de nieuwe campagne 'BOB beschermt levens' via sociale media en op festivals een oproep om niet te drinken en te rijden.

Daarnaast is er vanaf 1 juni 2023 een verstrenging van de alcoholcontrole. Vanaf die datum wordt het rijbewijs direct ingetrokken voor een periode van 15 dagen wanneer je betrapt wordt met een alcoholgehalte van 1,2 ‰ (0,50 mg/l AAE). Voorheen lag deze grens op 1,5 ‰ (0,65 mg/l AAE).

Let er dus op dat je altijd een BOB hebt die je veilig naar huis kan brengen! De ZomerBOB-campagne start op vrijdag 2 juni 2023 en loopt tot en met maandag 28 augustus 2023.

In de bijlage vind je een overzicht van de BOB-resultaten en initiatieven.

Labels