Verslag: De deelname van onze sportieve collega’s aan het WPIST: World Peace Indoor Soccer Tournament

Het toernooi vond dit jaar plaats van 20 tot en met 24 november in verschillende sporthallen rondom het Marveld Resort in Groenlo, Nederland, en bood een unieke gelegenheid voor verschillende landen om hun sportieve vaardigheden en teamgeest te tonen. Lees hier een verslag.

vbw

Het WPIST, ook wel bekend als het "World Peace Indoor Soccer Tournament," is het grootste zaalvoetbaltoernooi ter wereld voor overheidsdiensten, inclusief politie, defensie en ander overheidspersoneel. Dit evenement, dat sinds 1982 plaatsvindt, verwelkomt teams van over de hele wereld, waaronder Portugal, Kazachstan, Slovenië, Polen, Turkije, Servië, Tunesië, Brazilië, Bulgarije, Denemarken, Tahiti, Hongarije, Engeland, Nederland, Spanje, de VS, Egypte, Slowakije, Frankrijk, Duitsland, Algerije, Roemenië, Italië, en meer. Het toernooi vond dit jaar plaats van 20 tot en met 24 november in verschillende sporthallen rondom het Marveld Resort in Groenlo, Nederland, en bood een unieke gelegenheid voor verschillende landen om hun sportieve vaardigheden en teamgeest te tonen. Meer informatie over het WPIST is te vinden op hun officiële website: WPIST Homepage.

Het team PZ HANGOVER 5429 uit onze zone bestond uit collega’s Andy, Dries, Gilles, Jens Porrez, Jonathan, Jorne, Kenny, Kenzo, Kjenta, Koen, Laurens, Matthi, Steven, Wim, Wouter en Tom. Zij waren klaar om hun beste beentje voor te zetten.Een korte blik op de wedstrijden van PZ HANGOVER 5429 onthult uitdagende confrontaties met nationale politieteams van Spanje, Frankrijk, Roemenië, en andere sterke tegenstanders. Ondanks de sportieve inspanningen was het vooral de ervaring, het teamgevoel en de unieke activiteiten, zoals de early Christmas themaparty, de ceremonies en de welverdiende ontspanning in het Marveld Resort, die de deelnemers nog lang zullen bijblijven.

We ontvingen ook nog een leuk, uitgebreid verslag van collega Andy over het verloop van het toernooi. Dat kan je hier lezen:

“Het was zowel een grote eer als een uitdagende opdracht voor een delegatie van PZ Zottegem Herzele Sint-Lievens-Houtem om de eer van onze zone te verdedigen, bestaande uit maar liefst 16 sportievelingen. Dit bood een unieke kans om ervaringen en verhalen uit te wisselen met collega's van over de hele wereld en natuurlijk om een degelijke pot voetbal te spelen.

Helaas werden we geloot in een ware "groep des doods" met teams zoals de nationale politieploegen van Frankrijk en Spanje, evenals een doorwinterde Britse ploeg van Northumbria. Desondanks hebben we ons best gedaan, ondanks een moeilijke start tegen Spanje waarin we met 0-3 verloren. De tweede wedstrijd tegen Frankrijk eindigde ook in een nederlaag van 0-3, gevolgd door een zware wedstrijd tegen een sterke Engelse ploeg waarbij we met 1-5 verloren.

Na een moeizame start keerden we het tij in de vierde wedstrijd tegen een stugge Roemeense ploeg, waarbij we een achterstand van 0-2 ombogen naar een 3-2 overwinning. Dit was een belangrijke overwinning, gezien Roemenië eerder Spanje had kunnen afhouden, wat hen op papier sterker maakte dan ons.

Hoewel we de laatste wedstrijd tegen Sint-Truiden met 0-1 verloren en de afsluitende wedstrijd tegen de Nederlandse collega's eindigde in een 3-3 gelijkspel, waren we niet in staat om door te gaan naar de volgende ronde vanwege doelpuntensaldo.

Hoewel we niet verder zijn gekomen, mogen we trots zijn op onze prestaties. De competitie lag veel hoger dan verwacht, maar naast het voetbal was de algehele ervaring een verrijking voor de vriendschap en saamhorigheid binnen ons korps. We herinneren ons met vreugde de bijkomende activiteiten met collega's van over de hele wereld, zoals het kerstfeest, de openingsceremonie en afsluiter.

Onze dank gaat uit naar onze politiezone en de korpsleiding voor het mogelijk maken van deze activiteit. We bedanken ook de collega's die achterbleven om de dienst te verzekeren, onze supporters en sympathisanten. Volgend jaar gaan we voor een nieuwe poging.” Aldus Andy

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer updates

Labels