Resultaten: #verkeersveiligedag 2024

Op 27/02/2024 leverde onze politiezone een bijdrage aan de #verkeersveiligedag in Oost-Vlaanderen. Op drie verschillende locaties in de politiezone werd een snelheidscontroledispositief met onderschepping opgesteld. Lees hier de provinciale resultaten en de resultaten van onze zone.

resultsvvd24

 

📊 Resultaten voor onze zone:

👉 De snelheid van 1834 voertuigen werd gecontroleerd. 347 voertuigen reden sneller dan de toegestane snelheid (18,9%). 

👉 Bij 260 bestuurders werd een speekseltest afgenomen. Eén bestuurder legde uiteindelijk een positieve ademtest af (0,38 mg/l UAL). 

👉 Twee bestuurders werden onderworpen aan een speekseltest. Deze testen hadden een negatief resultaat. 

👉 Verder: één OI voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, één OI voor het gebruik van de gsm tijdens het rijden, en één PV voor het rijden met een rijbewijs model 36 zonder begeleider en het ontbreken van de "L".

 

📊 Provinciale resultaten:

👉 In totaal werden 3496 snelheidsovertredingen vastgesteld: 8,8% van de gecontroleerde voertuigen reed te snel. Dit is een daling ten opzichte van de actie van vorig jaar (12,3%). 

👉 Rijden onder invloed van alcohol: 3 chauffeurs legden een positieve ademtest af, wat overeenkomt met 0,1% van de gecontroleerde bestuurders. Dit is hetzelfde resultaat als bij de actie van vorig jaar. 

👉 Rijden onder invloed van drugs: 33 chauffeurs legden een positieve speekseltest af, wat overeenkomt met 1,17% van de gecontroleerde bestuurders. Dit is een daling ten opzichte van de actie van vorig jaar (2,25%). 

👉 Zowel voor het rijden zonder gordel, als het gebruik van de gsm achter het stuur en het rijden zonder een geldig rijbewijs werd het hoogste aantal overtredingen in drie jaar tijd vastgesteld. Het gaat respectievelijk om 85, 234 en 35 inbreuken.

 

👮 Conclusie: De resultaten van onze politiezone tijdens de verkeersveiligedag in Oost-Vlaanderen tonen een gemengd beeld. Hoewel we een aanzienlijk aantal snelheidsovertredingen hebben geconstateerd, is er een duidelijke daling in vergelijking met voorgaande jaren. Echter, de stijging van andere overtredingen, zoals het niet dragen van de veiligheidsgordel en gebruik van de gsm achter het stuur, is zorgwekkend. Dit benadrukt de noodzaak van voortdurende handhaving en bewustwording om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer (verkeers)updates.

 

Labels